Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana görüşmelerinde Suriye'de yeni hükümetin kurulmasından itibaren 18 aylık bir süreç öngörüldüğünü ve bu süreçte yapılacak yeni anayasa ile seçimlere gidileceğini belirterek, "Esed, yeni hükümet kurulup tüm yürütme yetkilerini devraldıktan sonra bu 6 aylık geçiş döneminde, üzerinde mutabık kalınan bir şekilde ve tarihte ayrılacak. Seçimlerde aday olmayacak" dedi.

Sinirlioğlu, Türkiye'nin evsahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Viyana'da yapılan Suriye toplantısı hakkında bilgi veren Sinirlioğlu, Suriye konusunun siyasi bir süreçle çözüme kavuşturulması gerektiği konusunda mutabakat oluştuğunu kaydetti.

Safirbet font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Sinirlioğlu, toplantıda sürecin 1 Ocak'ta başlaması ve 6 ay sürmesi konusunda anlaşmaya varıldığını aktararak, 6 ayın sonunda Suriye'de yeni bir hükümet kurulmasının öngörüldüğünü, bu hükümetin Cenevre bildirisinde yer aldığı üzere tüm yürütme yetkilerini de devralacağını söyledi.

"Yeni hükümetin kurulmasından itibaren 18 aylık bir süreç öngörülüyor. Bu süreçte yeni bir anayasa yapılacak. O anayasaya göre seçimlere gidilecek" diyen Sinirlioğlu, mutabakatta 1 Ocak'tan itibaren yeni hükümetin kurulmasının öngörüldüğünü hatırlattı.

Bakan Sinirlioğlu, "Türkiye’nin kara kuvvetleriyle Suriye’ye girmesinin öngörülmediğini" ifade ederek, "DAEŞ’e karşı güvenlik tedbirlerimiz var, operasyon olabilir ama niteliği konusunda bilgi veremem" dedi.