15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan, aralarında eski Bern Büyükelçiliği Müsteşarı Volkan Karagöz'ün de olduğu bazı Türk diplomatların, İsviçre'den iltica talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

İltica başvurusunda bulundu


İsviçre medyasında yer alan haberlere göre, şubat ayında kamu görevinden uzaklaştırılan Karagöz, İsviçre'ye iltica başvurusu yaptı.

Haberlerde, İsviçre Dışişleri Bakanlığının, Karagöz dışında ülkeye iltica için başvuran diğer Türk diplomatların isimlerini açıklamadığı kaydedildi.

Karagöz dosyasının İsviçre meclisinde tedirginliğe neden olduğu belirtilen haberlerde, siyasilerin, sadece diplomatik ve ekonomik yaptırımdan değil, zamanla diğer FETÖ üyelerinin de aynı yola başvurmasından endişe ettiği aktarıldı. 

'Baraj duvarı yıkılabilir'

Federal Parlamento Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Roland Büchel‚ "İsviçre bu kişiye iltica hakkı verirse baraj duvarı yıkılabilir." ifadesini kullanarak, birçok FETÖ üyesinin de İsviçre’ye sığınabileceğine dikkati çekti.

Haberlerde, Karagöz’e iltica hakkı verilmesinin İsviçre ile Türkiye arasında hem siyasi hem ekonomik krize yol açabileceği belirtildi.