Ağrı merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden 14'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu çerçevede, örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla 28 Ocak'ta gözaltına alınan aralarında öğretmen, polis, subay, esnaf ve öğrencilerin de bulunduğu 41 kişi'den 40'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 14'ü tutuklandı, 24'ü adli kontrol şartı ile olmak üzere 26 şüpheli serbest bırakıldı. Gözaltındaki bir şüphelinin ise işlemleri devam ediyor.

MALATYA'DA 6 TUTUKLAMA

Malatya merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 eski öğretmenden 6'sı tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Malatya merkezli 7 ilde FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyonunda gözaltına alınan 18 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.