Yahudi yerleşimcilerin araba ile çarptıktan sonra kanlar içinde yerde yatarken küfürler savurarak izlediği 13 yaşındaki Filistinli çocuğun babası Salih Manasıra İsrail'e "oğlumu  bana geri verin" diye seslendi.

Yaşları 13 ila 15 arasında değişen amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra iki hafta önce İsraillilerin saldırısına uğramıştı. Doğu Kudüs'ün Beiti Hanina mahallesinde bulunan Piskat Ziev Yahudi Yerleşim yerinde İsrail polisi tarafından vurulan Hasan olay yerinde hayatını kaybederken, yerleşimcilerin araba ile çarparak yaraladığı Ahmet'in ise çevredeki Yahudilerin küfürleri eşliğinde yerde kanlar içinde yatan görüntüsü kameralara yansımıştı.

İsrail polisi, "Yahudi yerleşimcilere bıçakla saldırdığını" iddia ettiği Ahmet'i ailesine göstermiyor. Hastanedeki tedavisi bittiği açıklanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk hala gözaltında tutuluyor. 

Bahis Siteleri font-family: Roboto, sans-serif;">"Benzer şeyler diğer Filistinli çocukların da başına geliyor"

Doğu Kudüs'teki evinde AA muhabirine konuşan Ahmet'in acılı babası Salih Manasıra, "Ahmet'in başına gelenlerin benzeri her gün diğer Filistinli çocukların da başına geliyor. Aradaki tek fark Ahmet'in halinin kameralara yansıması. İsrail çocuklara hayvan gibi davranıyor" dedi.

"O görüntüler gözümün önünden gitmiyor"

"Tüm dünya o videoyu gördü ama İsrail hala oğlumuzu görmemize izin vermedi" diyen acılı baba, "Oğlum kanlar içerisinde yatarken çevredeki Yahudilerin küfürler savurduğu o görüntüler gözümün önünden gitmiyor" diye konuştu. 

Eşinin ise hala olayın şokunu atlatamadığını ve kimseyle görüşebilecek durumda olmadığını kaydeden acılı baba, olayı Ahmet'in kardeşlerinde sakladıklarını söyledi.

İsrail yönetimine seslenen Salih, "Çocuklara karşı şiddeti durdur, Mescid-i Aksa'dan elini çek ve oğlumu bana geri ver" dedi.
AA