Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Kuzey Irak'ta örgüt mensubu 14 terörist öldürüldü. 

ÇUKURCA'DA 11 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre;  Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 11 el bombası, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 7 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 telsiz ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçleri Şırnak merkezde ise bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonda ayrıca bir adet biksi makineli tüfek, 4 dolu kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 el bombası ele geçirildi.

Muş merkezde, 18 sığınak, 9 mevzi, 3 avcı boy çukuru, 3 depo belirlenerek, buralarda ele geçirilen muhtelif yaşam malzemeleri yerinde imha edildi.

Diyarbakır Lice'de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirilirken, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 34 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bin 150 kilogram kubar esrar ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

VAN EDREMİT'TE 30 LİTRE SUVU AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik güçlerince yürütülen arazi aramasında Van Edremit'te tespit edilen 30 litre sıvı amonyum nitrat ve bir antitank mayını ile Şırnak merkezde tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

MARDİN'DE PYD MENSUBU BİR TERÖRİST TESLİM OLDU

Mardin Nusaybin'de terör örgütünün barınma alanlarından kaçan PYD bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

KUZEY IRAK'TA 3 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesi ile Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi.