Google, Pixel cihazları için Google Asistan’la entegre çalışan şarkı bulma özelliği getirdi. Bu özellikle akla takılan şarkılar mırıldanılarak ya da ıslıkla bulunabilecek.

Google, Search On etkinliğinde arama motoruyla ilgili pek çok güncelleştirme ve iyileştirme duyurdu. Etkinlikte Pixel cihazlar için işe yarar yeni bir özellik tanıtıldı. Yapay zekanın bilgi toplayarak çalışacağı uygulamayla Google, unutulan şarkıları bulmaya yardımcı olacak.

Yapay zeka tarafından analiz ediliyor

Gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen bu teknoloji, Google’ın uzun süredir yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin meyvelerinden biri olarak kabul ediliyor.

WebTekno’da yer alan habere göre; müzik bulma özelliği, buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ediyor ve dijital dalga biçimine dönüştürüyor. Ardından yapay zeka ile beslenen veri yığınına girerek buna uygun bir dijital dalga biçimi arıyor. Bu melodiyi bulduğunda ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya ulaştırıyor.