Ağrı'nın dağ köyündeki ilkokulda 5 yıldır görev yapan öğretmen Halit Üre, sosyal medya aracılığıyla ulaştığı hayırseverlerin desteğiyle okulunun ve zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerinin ihtiyaçlarını gideriyor.

Kent merkezine 26 kilometre mesafedeki Dönerdere köyünün ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Üre, öğrencilerinin ve yöre halkının her türlü sorunuyla yakından ilgilenerek köy sakinlerinin gönlünde adeta taht kurdu.

Göreve başladığında öğrencilerinin yokluk içinde olduklarını, okulun da birçok ihtiyacı bulunduğunu gören Üre, bu ihtiyaçları diğer öğretmen arkadaşlarıyla maaşlarından karşılamaya çalıştı, sonra da sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajlarla hayırseverlere ulaştı.

Üre, hayırseverlerin desteğiyle hem öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşıladı hem de çevre köy okullarına yardım ulaştırdı. 

Birkaç iş adamıyla başlayan kampanya çığ Betboo topu gibi büyüdü 

Öğretmen Halit Üre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dönerdere Köyü İlkokulu'na 5 yıl önce atandığını, ilk geldiğinde çeşitli zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Dağ köyündeki ailelerin ekonomik imkanlarının çok kısıtlı olduğuna dikkati çeken Üre, şöyle konuştu: 

"Öğrencilere diğer öğretmen arkadaşlarımızla kalem ve defter almaya başladık. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla iş adamlarına mail atmaya başladık. Hayırsever iş adamlarının başlangıçta birkaçı döndü. Bunlar bize düzenli olarak kırtasiye yardımı yapmaya başladılar. Burada öğrencilere dağıtırken bunları fotoğraflayarak, teşekkür pankartları yazdık. İnsanlar bunları görünce daha çok yardım yaptı. Sadece bir hayırsever bize 17 bilgisayar yolladı. Fazla gelen malzemeleri çevre köylere de dağıttık. Yaklaşık 5 köyün birinci sınıf öğretmenlerine bilgisayar verdik

Dönerdere Köyü Muhtarı Nesim Koçyiğit de 5 yıldır köylerinde görev yapan Üre'den çok memnun olduklarını ve birlikte kardeş gibi yaşadıklarını belirtti.