Kırıkkale'de "Hayat Boşluk Kabul Etmez" Projesi kapsamında, madde bağımlılığından kurtulan gençlerin sosyal hayata uyumu sağlanıyor. 

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezlerinde (AMATEM) tedavileri tamamlanan madde bağımlıları, Türkiye'de ilki Kırıkkale'de açılan Sağlıklı Yaşam Evi'nde, sosyal rehabiliteye tabi tutuluyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında, bir yıl önce tedavilerine başlanan 33 gençten 18'inin Sağlıklı Yaşam Evi'nde tedaviye devam ettiğini bildirdi.

Sabah evlerinden alınan gençlerin Vali Ali Kolat'ın desteğiyle kurdukları Sağlıklı Yaşam Evi'ne getirildiğini aktaran Uzun, şunları söyledi:

"Burada kahvaltılarını yapan gençlerimize, her gün 1,5 saat il müftülüğümüzün görevlendirdiği personel tarafından milli ve manevi değerleri artırıcı eğitimler veriliyor. Sonra psikologlarımız hayata uyum ve öfke kontrolü eğitimi sunuyor. Öğleden sonraları da Gençlik Cratosslot Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün antrenörleri sportif faaliyetler düzenliyor. Ayrıca kültürel geziler yapıyoruz. Akşam da gençlerimizi tekrar evlerine bırakıyoruz. Gençlerimizin dışında aileleri de bu eğitimin içerisine alıyoruz. Çünkü ailenin yaklaşımı da önemli. Ailelerle birlikte bu süreci yürütüyoruz. Daha önce bağımlılıktan kurtulanlar da gönüllü olarak gençlerimize destek oluyor."

Uzun, bir yıldır yaptıkları çalışmaların sonucunda olumlu geri dönüşler aldıklarını ve gençlerin uyumlarının da iyi olduğunu dile getirdi.

Madde bağımlılığından kurtulan gençlerin istihdamı için de çalışma yürüttüklerini vurgulayan Uzun, "İstihdam anlamında da Vali Kolat'ın ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini görüyoruz. Arkadaşlarımızı istihdam ettiriyoruz ve işten sonra da yalnız bırakmıyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı da bizi destekliyor ve projeye devam ediyoruz" dedi.