Hakkari Belediye Başkanı HDP’li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP’li İrfan Sarı, Van’ın Erciş ilçesinin Belediye Başkanı HDP’li Yıldız Çetin, polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

İlk gözaltı haberi Van’ın Erciş ilçesinden geldi. Haklarında yürütülen terör soruşturması nedeniyle HDP’li Belediye Başkanı Yıldız Çetin ve ilçe başkanı Şakir Asıl ile 2 yönetici gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve iş birlikçilerinin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, HDP’li ilçe Belediye Başkanı Yıldız Çetin, meclis üyesi Bayram Çiçek, HDP İlçe Başkanı Şakir Asıl ve ilçe yöneticisi Hücret Kandemir gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, iş yeri ve üst aramasında çok sayıda örgütsel dokümanla dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

HAKKARİ VE YÜKSEKOVA’NIN HDP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Öte yardan Hakkari Belediye Başkanı HDP’li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP’li İrfan Sarı da polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabaha karşı Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman’ın Bulak Mahallesi’ndeki evine operasyon düzenledi. Kahraman, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belediyede arama yapılırken, polis, bina çevresine kimseyi yaklaştırmıyor. Yüksekova Belediye Başkanı İrfan Sarı da aynı saatlerde polis tarafından Esenyurt Mahallesi’ndeki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Sarı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Her iki belediye başkanının gözaltına alınma gerekçesi henüz açıklanmadı.

HDP’Lİ NUSAYBİN BELEDİYE BAŞKANINA TERÖRDEN GÖZALTI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde de Belediye Başkanı HDP’li Semire Nergiz ile belediye başkan yardımcısı Ferhat Kut ve meclis üyesi Mehmet Emin Alkan, ‘PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltına alındı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ile başkan yardımcısı Ferhat Kut ve meclis üyesi Mehmet Emin Alkan hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık talimatıyla harekete geçen polis de Nusaybin Belediyesi ile 3 isme ait adreslere operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda Başkan Semire Nergiz, yardımcısı Ferhat Kut ve Mehmet Emin Alkan evlerinde gözaltına alındı. Polis ekiplerinin belediye binasındaki araması devam ediyor.