İç savaş nedeniyle yakınlarıyla vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Suriyeli çocuklar, yarım kalan eğitimlerini sığındıkları Türkiye'de tamamlamayarak ülkelerinin geleceğinde görev almak istiyor.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Dünya Şehit Çocukları Vakfınca açılan 11 derslikli Dünya Şehit Çocukları Okulunda da 585 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.

Okul müdürü Suriyeli Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının Suriyeli yetim çocukları ile ailelerinin her zaman yanında olduğunu belirterek, 3 yıldır hizmet veren okuldaki öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını ifade etti. Köse, şunları dile getirdi:

"Dünya Şehit Çocukları Vakfının açtığı okulda bu yıl 285 kız ve 300 erkek öğrencimiz eğitim görüyor. Sabahları kızlar öğleden sonra da erkekler ders alıyor. Çocuklarımızın formaları, ders kitapları ve kırtasiye malzemeleriyle servisleri de dahil tüm giderleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bu çocuklarımız yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri, hakimleri ve profesörleri olacak. Çocukların, ülkelerine geri döndüklerinde Suriye'yi kalkındırmaları için çalışıyoruz."

Supertotobet 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Okulun 4. sınıf öğrencisi Şerif Recco, 3 yıl önce Halep'te yaşanan çatışmalarda babasını kaybetmesinin ardından annesi ve dedesiyle Türkiye'ye sığındıklarını anlattı. 

Okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini anlatan Recco, "Bize sahip çıkan Türkiye'ye ve bize eğitimimize fırsatı veren hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra mühendis olmak istiyorum. Savaşta yok olan ülkemi yeniden kurmak istiyorum" dedi.

Ahmet Talluf da Suriye'de savaşın bir an önce bitmesini ve tüm ülke halkının evine dönmesini diledi.

Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasını ve insanların ölmesini istemediğini belirten Talluf, "Türkiye'de huzurluyuz. İnşallah ülkemde de huzur sağlanır. Tıp fakültesinde okumak istiyorum. Okulumu bitirip kalp doktoru olmak istiyorum. Yüreği yaralı olan tüm Suriye halkının tedavisini yapmak istiyorum" diye konuştu.

Okulda 10. sınıfta olan Muhammed Hamza da mühendis olmak istediğini, savaşta yıkılan ve taş üstünde taş kalmayan ülkesini yeniden inşa edeceğini anlattı.