Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 13 firari sanığın yargılandığı davada, 12 sanık hakkında 15 gün içerisinde mahkemeye gelmezlerse kaçak sayılmalarına ve mallarına el konmasında karar kılındı.

Hrant Dink cinayeti davasında dosyası ayrılan FETÖ elebaşı Gülen ve 11 sanığın 15 gün içinde ülkeye dönmemeleri halinde kaçak sayılıp mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi.

DAVADA NELER OLDU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Fetullah Gülen, Adem Yavuz Arslan, Mehmet Akif yılmaz, Metin Canbay ve Serkan Kaya'nın avukatları ile Dink ailesinin avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıkların avukatları, savcılığın önceki celse verdiği mütalaada, sanıkların kaçak sayılması ve el koyma kararı verilmesi yönündeki talebinin reddini istedi.

Heyet, ilan yapıldıktan 15 gün sonra sanıkların kovuşturmaya katılmamaları halinde haklarında kaçak kararı ile el koyma kararının celse arasında karara bağlanmasını karara bağladı.