Efkan Ala'nın açıklamalarından satırbaşları:
SINIR GÜVENLİĞİ TASLAĞI

Önümüzdeki bakanlar kurulunda bir dairenin bu iş için tahsis edilmesi konusunda emniye içerisinde bir daire oluşturacağız. Bu çok önem verdiğimi bir konudur. Şu anda Türkiye'ye gelen birçok misafir dikkate alındığında bu gelen insanlara yönelik insan kaçakçılığı suçlar karşısında özel bir düzenleme yapma zamanı gelmiştir. Bu konuda bir teşkilat kuracağız.

YÜZDE 90'I BİTTİ

Orada güvenlik güçlerimiz mücadele ederken bu tür spekülatif haberlerin, sonrada yalan olduğu ortaya çıktı, bunların ciddiye alınması gerektiği meselesine dikkat çekiyorum. Söylenen yere defalarca ambulans gönderildi. Bütün giden ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış. Gerçeği örtemezsiniz, bir takım kurnazlıklarla ortadan kaldıramazsınız. Cizre'de olup biten terörle mücadeledir. 50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak içindir. Orada kentsel dönüşüm projesi var. Oradaki çukurları yüzde doksan, bomba düzenekleri de yüzde 99 oranında temizlenmiştir. Bütün sıkıntı bu sona gelmişken terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için kurgu yapılması. Yaralıyı yaralı olarak, teröristi terörist olarak, vatandaşı vatandaş olarak değerlendiririz. Zihinleri Grandbetting karıştırarak karışık işler yapacağımızı düşünenler yanılıyor.

TERÖRİSTLERİN OLDUĞU BİNA

O bir algı yönetimi. Bir bina yok ki orada. 80 ila 100 bina var. Terör örgütünün önemli isimleri orada var. Önemli bir mesafe katedildi. 2 olsa ne olacak sonuçta oraları yaşanmaz hale getiren bu işin ele başları orada. Onun için de çok fazla ses çıkararak belki bunu durdurabilir miyiz diye düşünüyorlar. Bunu durdurmanın tek yolu var, kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirecekler. Çukurları dolduracaklar, bomba düzeneklerini ortadan kaldıracaklar ve sorun bitecek. 

Cizre'deki sorunun birkaç gün içerisinde biteceğini düşünüyoruz. Silopi de 2 hafta sonra, orada yüzde 80'lik bir ilerlememiz var.

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

Sayın Cumhurbaşkanımız olayla ilgili gerekli açıklama yapıldı. Sayın Arınç'ın yaptığı açıklamalar bir tahminden ibaret. Bu tabi kasıtlı bir tahmin değilse yanlış bir tahmindir. Bu kadar yıllık siyaseti birlikte yaptılar, öyle gizemli sözler söylenmeye kalkıldı mı bunun sonu gelmez. (Disiplin süreci) Onu bilmiyorum parti içinde konuşulur değerlendirilir.