İstanbul’undünya metropollerine örnek olmasına büyük önem veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın önemli büyük kentlerinde olan ‘Akıllı Şehir’ konseptini İstanbul’a uygulamak için çalışmalarına ve işbirliklerine devam ediyor.

 İBB, planlanan ve uygulamaya konulan proje ile İstanbul’a ve İstanbullulara yeni bir kent yaşamı sunuyor ve Akıllı Şehir projesinde vizyon, teknoloji ve yetkinliği bir araya getirerek, Türkiye’nin en önemli markalarından birisi olan İstanbul’u daha da değerli kılıyor.

Teknoloji çağında yaptığı çalışmalar ve yerli teknoloji üretimi ile Türkiye'nin geleceğine yön veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK A.Ş. akıllı şehirler için hayata geçirdiği inovatif projelerle ülkemizin 2023 vizyonunu destekleyen gelişmelere bir yenisini daha ekliyor.

Ulaştırma ve aydınlatma konusundaki teknoloji odaklı yaklaşımlarıyla İstanbul’a çağdaş bir görünüm kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK A.Ş. ile savunma teknolojilerinin önemli ismi STM A.Ş. arasında akıllı şehirler için büyük veri (Big Data) ve siber güvenlik konularında kapsamlı işbirliği protokolü imzalandı.

Dinamobet baseline; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"> 

AUS sektörünün ülkemizdeki ilk ve tek lisans belgesinin sahibi olan İSBAK Ar-Ge Merkezinde gerçekleşen anlaşma töreninde imzaları, İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Muhammed Alyürük ve STM A.Ş. Genel Müdürü Davut Yılmaz attı. 

Yapılan işbirliği sayesinde başta İstanbul olmak üzere tüm metropollerin sürdürülebilir akıllı şehir teknolojilerini koruyacak siber güvenlik uygulamaları geliştirilecek.

 

Uzmanlık gerektiren kritik teknolojileri ülkemize kazandırarak pek çok ilkleri gerçekleştiren İBB İSBAK A.Ş. ve STM A.Ş., proje kapsamında, Akıllı Şehir başlığı altında yer alan ulaşım, enerji, güvenlik, sağlık, çevre gibi konularda “Akıllı Şehir” uygulamalarının geliştirilmesine ve siber güvenlik konusunda hizmet vermesine katkı sağlayacak.