Üniversitesi, kampüs bahçesinde çıkan arbedeye ilişkin, "Üniversitemiz, tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır." açıklamasında bulundu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak Santralistanbul kampüsüne izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grubun, kampüste 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla stant açan öğrencilere saldırdığı, güvenlik görevlilerinin olaya anında müdahale ettiği ve çıkan arbede sırasında bir öğrencinin hafif yaralandığı, bazı öğrencilerin ve güvenlik personelinin de darbedildiği kaydedildi.

Açıklamada, konunun derhal emniyet güçlerine iletildiği ve kampüse intikal etmelerinin ardından belirlenip yakalanan 6 saldırganın emniyet güçlerine teslim edildiği dile getirilerek, "Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır. Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir." denildi.