İstanbul'a tarihinin en yüksek polisini ve bekçinin verileceğinin müjdesini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “15 bin polis alıyoruz. 5 bin polisi İstanbul'a vereceğiz. Artık hem polisimiz rahat çalışsın hem milletimiz rahat çalışsın.  İstanbul'a bin bekçi daha vereceğiz. Geceleri daha huzurlu olacak. Bu istikrar için bizim kuvvete, güce ihtiyacımız var. 2023 için 2053 için,2071 için bizim bu istikrarı devam ettirmeye ihtiyacımız var. " dedi.

8 bin bekçi daha alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan duyuruda, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında 81 il valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8 bin erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtildi.

İstanbul’da bekçi sayısı5 bine çıkacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, "İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak." dedi. Söz konusu duyuruda alıma ilişkin esaslar ile il kontenjanları ve başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.