Ali Can Tiryaki

3 bin metrekare alanı ile İstanbul’un en büyük millet kıraathanesi olan Başakşehir Millet Kıraathanesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katılımlarıyla açıldı. 4 bini çocuk kitabı olmak üzere toplam 100 bin kitaplı muhteşem bir kütüphaneye sahip olan vatandaşlar açılışa yoğun ilgi gösterdi. 

İlim merkezi olacak!

İstanbulluların ilim merkezlerinden biri haline gelen Başakşehir Millet Kıraathanesi 7 gün 24 saat hizmet verecek. Kıraathanenin sağladığı imkânlar sayesinde araştırmacıların, öğrencilerin ve meraklıların vazgeçilmez adreslerinden biri olacak. Kıraathanede; kafe, restoran, 50 kişilik seminer salonu, sergi salonu, dijital kütüphane ve mescit de yer alacak.

“Sözümüzü tuttuk”

İstanbul’un en büyük kıraathanesinin yapılacağının sözünü verdiklerini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Daha büyük bir kıraathane yapacağımıza dair Sayın Cumhurbaşkanımıza sözümüz vardı. Vermiş olduğumuz bir sözü tutmuş olduk. İnşallah, hayırlara vesile olur. İçinde 100 bin kitap var. Bunun 60 bini basılı, 18 bini sesli kitap, 20 bini dijital kitap, 4 bin çocuk ve 102 tane de kabartmalı kitabımız mevcut. İnşallah tüm Başakşehir’e İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun.”

“İstanbul için büyük kazanım”

Çocukların nerede vakit geçirdiğinin önemli olduğuna değinen İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan “Çocuklarımızın nerede vakit geçirdiğinin önemine vurgu yapıyoruz. Bu tür alanlar çok mühim. Burası, kitapla günlük hayatın buluştuğu bir yer. Dolayısıyla hakikaten Başakşehi’rdeki ailelerimiz ve gençlerimiz için çok büyük kazanım. İnşallah, Türkiye’deki yeni projelere örnek olarak teşkil edeceğine inanıyorum.”

Tüm herkesi bekliyoruz

İlçeye kazandırılan eserler için Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli’ye teşekkür eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Başakşehir Millet Bahçesi’ne yapılan bu güzel eser, 7’sinden 70’ine tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek. Dijital kütüphanenin yanı sıra 75 bin kitap kapasitesine sahip kütüphanesi ile çocukların ve gençlerin müdavimi olacağı Millet Kıraathanemizin tanıtım törenine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.