Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde bulunan ve 2015 yılının Aralık ayında boşaltıldığı belirtilen 6 katlı bina, saat 16.40 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Çökmenin ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, zabıta ve AFAD ekibi sevk edildi.

Enkaz çevresine güvenlik şeridi çekilirken, bölgenin su, elektrik ve doğalgaz akışı kesildi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Enkazdan Mehmet Akbaş (60) ile Mehmet Özdener'in (5) cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Aralarında Mehmet Özdener'in ikizi Ahmet Özdener'in de bulunduğu 17 yaralı, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Ekipler, geniş bir alana yayılan enkazın altında birinin bulunup bulunmadığını araştırıyor.

İstanbul İtfaiyesi de bölgede 17 araç ve 55 personelle enkaz kaldırma çalışmaları yapıyor.

21 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yürütülen arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, 2015 yılında tamamen tahliye edilen binanın çöktüğünü belirterek, "Enkaz altında kalan 19 vatandaşımızdan biri enkaz altında vefat etmiş, bir vatandaşımız hastanede vefat etmiş. 17 yaralımız hastanelere müracaat etmiş, taşınmış. Bunlardan da 14'ünün tedavileri devam ediyor. Tedavileri devam eden hastalarımızın hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamakta." dedi.

Binanın riskli olduğu için boşaltıldığını ifade eden Vali Şahin, "Belli bir süreç alıyor biliyorsunuz bunun hukuki durumu. Yine binanın yıkımıyla ve yeniden yapımıyla ilgili mal sahiplerinin kendi aralarında maalesef mutabakat sağlayamamaları nedeniyle bugüne kadar gelmiştir. Durum bundan ibarettir." diye konuştu.

Vali Şahin, bir gazetecinin "Binanın yıkılma tehlikesine karşı çevresine bir tedbir alınmış mıdır?" sorusuna, "Çevresindeki 21 bina tahliye edildi. Burada oturan vatandaşlarımız, bizim kamu misafirhanelerimize ya da kendi imkanlarıyla akrabalarının yanlarına ikamet etmek üzere yerleştirildiler. Bundan sonra daha detaylı çalışmalar arkadaşlarımız tarafından devam edecek." cevabını verdi.