Kış koşulları, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için binlerce personeliyle hizmet veren Kızılay’ın kan stoklarını da olumsuz etkiledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek kan bağışı çağrısında bulunduğunu hatırlatan Kızılay Esenler Şube Başkanı Abdurrahman Bölük, “Genel Başkanımızın çağrısıyla milletimiz harekete geçti. Kan Bankalarına kan vermeye koştu. Kızılay Esenler Şubesi olarak 14 Ocak Pazartesi günü Şehit Emrah Sağaz İlkokulu’nda Kan Bağışı Kampanyası başlatıyoruz. Tüm halkımızı kan bağışı kampanyasına destek için bekliyoruz” dedi.

KIZILAY'DAN ESENLER'DE HALKA ÇAĞRI

İhtiyaç sahibi ailelere her şartta ulaşmaya çalıştıklarını belirten Abdurrahman Bölük, “Soğuk kış günlerinde, bize emanet ettiğiniz giyim ve gıda yardımlarınızı ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve ailelerine ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletin duasına mazhar olmak için çalıştıklarını vurgulayan Kızılay Esenler Başkanı Bölük, “İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyor, bağışlarınızı onlara iletmeye çalışıyoruz. Soğuk kış günlerinde, bize emanet ettiğiniz giyim ve gıda yardımlarınızı ilçemizde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve ailelerine ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi

“Biz, milletimizin sadece duasına talibiz” ifadelerini kullanarak sözelerini sürdüren Bölük, “İyilik yolundaki çalışmalarımızda Rabbim güç versin inşaAllah. Emanetlerinizi okul yöneticilerimizle, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Güldürdüğümüz yüzler kadar gülsün yüzümüz. Her zaman olduğu gibi Türk Kızılayı umut olmaya devam ediyor. İyilik yolundaki çalışmalarımızda desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİNDEN HAYIR DUASI

Kızılay Esenler Şube Başkanı Abdurrahman Bölük, yardım götürdükleri bir ihtiyaç sahibinin şu duayı yaptığını söyledi: “Allah’ım sen devletimizi koru, milletimizi koru, bayrağımızı koru, Türk Kızılayı’nı koru. Kızılay’ın sesi dünyadan geliyor. Her daim fakirin, fukaranın, mazlumun yanında yer alıyor, yardımına koşuyor. Allah’ım sizlere güç, kuvvet versin; yar ve yardımcınız olsun.”