AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde yaptığı konuşmada, hoca-talebe ilişkisinin karşılıksız, hesapsız, sadece yürek ve zihinle inşa edilen, nakış nakış işlenen bir ilişki olduğunu belirtti.


Kendilerini fersah fersah geçen gençlerin ayaklarının tozu olmak için bu yola çıktıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz, bizleri körü körüne takip edenlerin değil bizden aldıkları idealleri, geleceğe taşımak için bizden daha çok çalışacak, daha çok gayret edecek gençlerin önünü açmak için bu yola çıktık. Biz dogmatik yollarla ve ifadelerle sadece 'şunlara körü körüne inanacaksınız' diye ideolojik çerçeveleri çizmek için değil inançlarımızı düşünce ufkuyla zenginleştirmek için yola çıktık. Bilimde de siyasette de omurganız sağlam olsun, hiçbir dogma, baskı ya da zulüm omurganızı eğip bükmesin. Genç insan zamana uymayanı, statükoyu peşinen reddeder. Statükoların peşinde olmayın, statükoların arkasına saklanan gücü hiçbir zaman hayatınızda egemen kılmayın."

"Kararın hayırlı olsun"

Gençlere, sandık başına gitmeleri çağrısında bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

Vdcasino /> "Ülkemize kurulan tuzakların, terör şebekelerinin ardındaki karanlık odakların tek hedefi ülkemizin güçsüz olması, dolayısıyla senin güçsüz, geleceğinin karanlık olmasıdır. Senin ve kuşağının geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Senden, özellikle hocan olarak şunu istiyorum; Türkiye'nin gücüne güç, itibarına itibar katan AK Parti'ye oy vererek, bu tuzağı boz, ülkemizin geleceği ile kendi geleceğini kendin aydınlat. Zira sen ülkemizin yarınısın, geleceğimizin umudusun ve dinamizmimizin kaynağısın. Senden mutlak sandık başına gitmeni, temel vatandaşlık hakkın olan oy verme hakkını kullanmanı istiyorum. Kararın hayırlı olsun."

Türkiye'nin, 1 Kasım seçimlerinin ardından istikrarlı bir yönetimle devam etmesinin gerekliliğine dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en büyük partisi olan AK Parti'nin hizmetlerini sürdürmesi, demokratik istikrarının devam edebilmesi için bu bir zarurettir. Büyük Türkiye'nin büyük enerjisini zayi edecek küçük hesaplara tahammülümüz yok. Muhalefet küçük hesaplarla, çeyrek iktidar olma hayalleri ile vakit geçirebilir, bizimse daha yapacak çok işimiz var."