AFAD ve Türk Kızılay ekipleri, yurt dışından getirilerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Düzce'de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda karantinada tutulan vatandaşlara 14 gün boyunca "aile sıcaklığı"nda hizmet vererek misafirlerin her türlü ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadıkları ülkelerden yurda getirilen vatandaşlar, tedbirler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda misafir ediliyor.

"Aile ortamı" oluşturulan yurtlarda kalan vatandaşların 14 günlük karantina süresinde her türlü ihtiyacı, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri tarafından anında yerine getiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ekiplerinin sosyal ve sportif aktivitelerle sürecin daha güzel geçmesini sağlamak için çaba sarf ettiği yurtlarda, sundukları hizmetle adeta Türkiye'nin güler yüzü olan ekipler, karantina sürelerinin dolmasının ardından evlerine uğurlanan vatandaşlardan tam not alıyor.

AA ekibi de Düzce'deki yurtta bir gün geçirerek çalışmaları gözlemledi, süreci ve hizmetleri görüntüledi.

"Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz"

AFAD İl Müdürü Ali Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce'de şu ana kadar ağırladıkları 922 kişiyi evlerine yolcu ettiklerini söyledi.