Mardin Derik'te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıya yönelik sürdürülen soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı. Bu kapsamda makam odasına tuzaklanan patlayıcının,  uzaktan kumandayla kaymakamlık binası içinden infilak ettirildiği ortaya çıktı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma sürüyor.

OLAYLA İLGİLİ GÖZALTI SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda, bir zanlının daha yakalanmasıyla gözaltına alınan kişi sayısı 26'Ya yükseldi.

Gözaltına alınan ve aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 26 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

PATLAYICI, BİNA İÇERİSİNDEN İNFİLAK ETTİRLDİ
Kaymakam Safitürk'ün, saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığının belediyelere görevlendirilen mülki idare amirleri ile ilgili toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gittiği ve patlamanın olduğu gün dönerek göreve başladığı ve patlayıcının da Safitürk'ün il dışında bulunduğu sırada makam odasına tuzaklandığı öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlendi.