Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in  (SAV) örnek hayatından yola çıkılarak çekilen, Merhamet ve Adalet temalı kısa filmler yarışacak. Profesyonel ya da amatör olarak sinemaya gönül veren, her dinden, her ülkeden kişilerin katılabileceği yarışmanın jürisi; Türkiye, İran, Filistin, Bosna sinemalarının önemli yönetmen,  oyuncu ve film eleştirmenlerinden oluşuyor.

Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programla başladı. Programa, yönetmen Osman Sınav, İranlı Yönetmen Mecid Mecidi, yarışma koordinatörü Yönetmen Faysal Soysal, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse,  Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Kuran tilaveti ve yarışmayı anlatan tanıtım filminin gösterilmesi ile başladı. Proje Koordinatörü ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, projenin başlangıç aşamalarını anlattığı konuşmasında,” Peygamber efendimizin izinden  yürürken hangi ara  yolumuzu şaşırdık da merhametsiz ve adaletsiz bir dünya kurduk kendimize. Vakit yeniden dirilme vakti. Vakit asrın ruhunu anlayarak adım atma vaktidir. Bizde Çekmeköy Belediyesi olarak karanlıklara bir ışık yakmak için çıktık yola. Biz istedik ki gençler modern dünyanın çağdaş yöntemleriyle beyaz perdenin gizemli dünyası ile merhamet ve adaleti anlatsın,” dedi.

"HERKESİN 
KATILACAĞI BİR PROJE"
Herkesin katılım sağlayacağı bir yarışma yapmak istediklerini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Çalışma arkadaşlarımızla kısa film yarışması düzenledik. Jüri koltuğunda uluslararası yönetmenler var. Günümüzde ne kadar çok adalete ve merhamete ihtiyaç duyduğumuz bir ortamdayız. Adeta gözyaşının aktığı bir ortamda Allah’ın Resulünün merhamet ve adaletini anlatabilme adına böyle bir yarışma organize ettik. Ben inanıyorum ki güzel neticeler alacağımız bir süreç olacak bu. Çünkü burada sınır yok, yaş yok. Katılmak isteyen herkes bu yarışmaya katılabilir. Bu proje Cumhurbaşkanımızın himayesinde düşündüğümüz bir proje. Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile finali Mayıs Ayı içerisinde yapacağız,” şeklinde konuştu.

"PROJE İSLAM’IN DOĞRU 
ANLAŞILMASINI SAĞLAYACAK"
Projenin İslam’ı dünyaya doğru yansıtmak adına önemli bir proje olduğuna dikkat çeken İranlı Yönetmen Mecid Mecidi,” İslam dünyasını ele aldığımızda Peygamber Efendimiz ya da İslam tarihi ile ilgili ciddi anlamda çalışmaların olmadığını görüyoruz. Bu anlamda bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Dünyada İslam’la ilgili kötü tasavvurlar var. Şiddet ve terörle nitelendiriliyor. Bunun yeniden ele alınması ve Retrobet düzeltilmesi gerekiyor. Bu anlamda sanat büyük imkânlar sunuyor. Bunu üzülerek söylüyorum şiddetle, terörle ve daha aşırı gelebilecek şekilde ortaya koyanlar İslam’dan hiçbir şekilde haberdar değiller ve hakiki İslam’ın gerçekliğini gölgeleyip kötülüyorlar” dedi.
Hz. Muhammed’i anlatacak film sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Mecidi,” Hz İsa ile ilgili bugüne kadar 200 tane sinema çalışması yapılmış tabi ki bununla ilgili kısa film ve belgeselleri hesaba katmıyoruz. Hz. Musa’nın hayatı ile ilgili bugüne kadar 120 tane film yapılmış. Buda ile ilgili bugüne kadar 42 adet sinema filmi yapılmış. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber için sadece 42 yıl önce bir film yapılmış,” ifadelerini kullandı.
Kısa Film Projesinde heyecan verici güzel işler çıkabileceğini söyleyen Usta Yönetmen Osman Sınav,” Bazen gençlerden güzel işler çıkıyor. Kısa bir süre önce Konya'da bir kısa film yarışmasında jüri başkanlığı yaptım. Beni şaşırtan 3 tane film çıktı ki çok çok heyecanlandım. İnşallah bu kısa film yarışmasından da heyecanlı sonuçlar alırız,” diye konuştu.
İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Sınav,” Modern dünya diyoruz ya nasıl bir modern dünya bu hiçbir dönemde kan ve göz yaşı bu kadar merhametsizce yapılmadı. Artık füzeler neredeyse kameralar orada. Müslümanların üzerine yağdırılan bombaları her gün naklen izliyoruz” dedi.

DİN, DİL, IRK AYRIMI 
YAPMAYAN YARIŞMA
Dünya, adı konulmamış büyük bir savaş hali yaşıyorken, sinema aracılığıyla adalet ve merhamet duygularının hatırlatılmak istendiği Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması başlıyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatından yola çıkılarak düzenlenen yarışmaya, amatör ya da profesyonel olarak sinemaya gönül vermiş herkes katılabilecek. Yarışmaya başvurular 10 Aralık 2015 ve 8 Nisan 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın proje sahibi olduğu uluslararası film yarışmasının jürisinde; Türkiye’den Osman Sınav, Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal, Mehmet Özgür,  İran’dan Yönetmen Mecid Mecidi, Bosna’dan Yönetmen Şahin Sisic, Filistin’den Yönetmen Hani Ebu Esad yer alıyor. Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek törende verilecek. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, İkinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL, dördüncüden sonraki 16 filme 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek.