AFAD, saat 10.21'de merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, yerin yaklaşık 9,29 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Yaşanan deprem İzmir, Bursa ve çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

"HASAR İHBARI HENÜZ YOK"

İçişleri Bakanı Soylu'dan yaşanan depremle ilgili ilk açıklama geldi. Bakan Soylu, şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmediğini ve kırsal taramanın devam ettiğini bildirdi.

Soylu ayrıca "Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı.

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin Kumkuyucak Mahallesi merkezli olduğunu ve valiliğe intikal eden herhangi bir hasar ihbarının olmadığını bildirdi.

Karadeniz, yaptığı açıklamada, depremin merkezinin Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi olduğunu belirtti.

Yaşar Karadeniz, "Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar ihbarı yok. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız sürüyor. Elbette ki ilk etapta eğer herhangi bir hasar varsa hemen ona göre bizim afet planlarımıza uygun şekilde harekete geçilecek." diye konuştu.

"HAYAT NORMAL AKIŞINDA DEVAM EDİYOR"

Manisa Valiliği, Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını, kentte hayatın normal akışında devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçelerine bağlı tüm mahallelerle irtibat sağlandığı, depremden kaynaklanan herhangi bir hasar tespit edilmediği belirtildi.

"KORKULACAK BİR DURUM YOK"

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ise 3 gün önce Büyükbelen Mahallesi'ndeki sel felaketinin ardından bugün de Kumkuyucak'ta depremle sarsıldıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Tüm Saruhanlı'ya ve Manisa'ya geçmiş olsun diliyoruz. Tek sevindiğimiz konu şu ana kadar can ve mal kaybının olmaması. Ufak tefek hasarlar var ama deprem çok şiddetliydi. Biz de hissettik, deprem esnasında belediye encümen toplantısındaydık. Müthiş derecede sallandık, vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Belediye olarak, devlet kurumları olarak hep birlikte sahada vatandaşlarımızın yanındayız."

"AKSAKLIK YAŞANMIYOR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yaşanan depreme dair bilgilendirmede bulundu. Bakan Karaismailoğlu, iletişim ve ulaşım alanında hafif bir yoğunluk olduğunu belirterek "Bizim işlerimizi aksatacak herhangi bir sıkıntı yok, kontrolümüz altında." ifadelerini kullandı.

"HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "Hamdolsun can kaybımız söz konusu değil, yaralımız yok. Bakanlığımızın ilgili ekipleri hemen olay yerine intikali gerçekleştiriyorlar ve hasar tespit çalışmalarına başlıyorlar." dedi.