Meclis'te yeni dönemde AK Parti, hem komisyonlarda hem de Başkanlık Divanı'nda sayısal çoğunluğa sahip olacak.   

Yemin töreninin ardından ilk olarak gözler TBMM Başkanı seçimine çevrilecek. TBMM Başkanı seçiminin ardından da Başkanlık Divanı şekillenecek. Başkanlık Divanı'nın kaç kişiden oluşacağı, Meclis Başkanı seçiminden sonra toplanacak Danışma Kurulu'nda belirlenecek. 

TBMM İçtüzüğü uyarınca, Başkanlık Divanı, bir başkan, 4 başkanvekili, 7 katip üye ve 3 idare amiri olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Başkanvekili sayısı 4 kalmak koşuluyla, katip üye ve idare amiri sayısı artırılabiliyor.

Başkanlık Divanı, 23. Dönem'de 17, 24 ve 25. Dönem'de ise 18 kişiden oluştu. 26. Dönem'de Başkanlık Divanı'nın 17 kişiden oluşmasına karar verilmesi durumunda Başkan dahil AK Parti'ye 10, CHP'ye 4, HDP'ye 2, MHP'ye ise 1 üyelik düşecek.

Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşması benimsenirse, AK Parti'ye 10, CHP'ye 5, HDP'ye 2, MHP'ye ise 1 üyelik verilecek. Eğer İçtüzük'teki haliyle Başkanlık Divanı'nın 15 kişiden oluşması istenirse, Betist AK Parti'ye 9, CHP'ye 4, HDP ve MHP'ye ise birer üyelik düşecek.

26. Dönem'de AK Parti'ye iki, CHP ve HDP'ye birer başkanvekilliği düşecek, MHP'nin ise başkanvekili olmayacak. 

Komisyonlarda AK Parti ağırlığı

İhtisas komisyonlarında partilere düşecek üyelikler de belirlendi.

Buna göre, 24. Dönem'deki haliyle komisyonların 26 üyeden oluşması benimsenirse, AK Parti 15, CHP 6, HDP 3 ve MHP 2 üyeyle temsil edilecek. 40 üyeli TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda,  Anayasa'nın "iktidar grubuna veya gruplarına en az 25 üye verilmek şartıyla" hükmüne göre 25 üyelik AK Parti'ye, 9 üyelik CHP'ye, 4 üyelik HDP'ye ve 2 üyelik ise MHP'ye tahsis edilecek.   

Meclis'te 23. Dönem'de komisyonların 25 üyeden oluşması benimsenmişti. Bu durumda AK Parti'ye düşen üyelik ise 15 yerine 14 olacak.