MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulunurken, kabine oluşumu sırasında kriz yaşandığını belirterek AK Parti’de parçalanma olabileceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Bahçeli toplantıda önümüzdeki süreçte Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile çözüm sürecinin yeniden gündeme gelebileceğini belirterek, bu konularda gerekli hazırlıkların yapılmasını istedi.

Sinan Oğan’ın adaylık açıklamasını anımsatan Bahçeli, Meral Akşener’in ise henüz açıklama yapmadığını ifade etti. Bahçeli, süreci yakından takip edeceklerini ve gelişmelere göre de gerekeni yapacaklarını vurguladı. Bahçeli’nin kurmayları bu sözün, gerekli imza toplanırsa kongreyi toplayabileceği yolunda yorumlanıp yorumlanamayacağı sorusuna karşılık Bahçeli’nin bunu kastetmediğini belirtti. Böyle bir hazırlık olmadığını kaydeden kurmaylar, Bahçeli’nin sadece gelişmelere göre hareket edileceğini işaret ettiğini kaydetti.

Betgram style="margin: 0px; padding: 0px 0px 10px; border: 0px; font-stretch: inherit; font-size: 17px; line-height: 25.5px; font-family: proxima_nova_ltsemibold; vertical-align: baseline; color: rgb(82, 82, 82); letter-spacing: 0.17px;">Bu arada kurmaylar, adayların açıklamalarında disiplin suçu niteliğinde içerikler olursa bunların da değerlendirmeye alınacağına dikkati çekti. Toplantıda Bahçeli’nin hükümetin kurulmasındaki gecikmeye işaret ettiği ve gecikmenin AK Parti içinde sıkıntı ve görüş ayrılıklarını ortaya koyduğunu söylediği belirtildi. Bahçeli’nin AK Parti’nin çok rahat olmadığını, önümüzdeki süreçte bloklaşmalar ve ayrışmalar yaşanabileceğini söylediği vurgulandı.

"AK PARTİ KOALİSYONU KURAMADI"

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da hükümetin kurulmasında kriz yaşandığını savunarak, “Yetki, sorumluluk Davutoğlu’nda. Yetkisi olmadığı halde karışan kim? Bu Başbakan’ın yetkisine el koymaktır. Türkiye şahsi ve keyfi yönetim altına itilmiştir. AK Parti hâlâ koalisyonu kuramadı. Bu da bir kabine krizidir” diye konuştu.