15 Temmuz darbe girişimi sonrası hız verilen Yeni Anayasa hazırlıkları MHP ve AK Parti arasında dönüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa çalışmalarına ‘rejim değişikliği istiyorlar’ diyerek karşı çıkarak, partisini bu süreçte kenara çekti.

Bir gazetede bugün çıkan “Son cümle, oylamadan hemen önce konacak” başlıklı özel haberde, AK Parti ve MHP’nin görüş ayrılığında olduğu iddia edildi.

“AKP’lilerin teklif sunulduğundan bu yana endişeli bir halleri var. Bu endişe sadece teklifin genel kurulda 330 oyun altına düşmesi değil. Bazı AKP’liler esas tehlikenin referandumda çıkacak 'hayır' olduğunu açıklıkla söylüyorlar” ifadesiyle gazete, AK Parti içerisinde birlik olmadığını öne sürerek, çalışmalar üzerindeki olumsuzlukları artırmanın peşinde koşuyor.

Ayrıca AK Partililerin, MHP’den rahatsız olduğunu iddia eden gazete, “Kulislerden aldığımız bilgilere göre AKP içinde MHP ile girilen ilişkiden rahatsız olanların sayısı hızla artıyor. Görünen o ki AKP son hızla keskin bir viraja doğru ilerliyor. Üstelik bakıma ihtiyacı olan bir araçla ilerliyor. Zorlukları aşmak için MHP’yi de yanlarına aldılar. Ama MHP’den istedikleri desteğin hem Meclis’ten hem de seçmenden gelmeyeceğini görmek de tedirginliklerini artırıyor” ifadeleriyle iki parti arasında bir huzursuzluğun olduğunu ve halka bu gösterilerek adeta ‘İki parti arasında birlik olmazken, Yeni Anayasa’ya mı evet diyeceğiz’ düşüncesini oluşturma gayreti içerisine girmiş durumlar.