BAYKAR İnsansız Hava Aracı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, dün 72 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi oğlu Haluk Bayraktar dün sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Haluk Bayraktar, Twitter hesabı üzerinden attığı bir diğer tweetinde ise duygulandırdı. Özdemir Bayraktar'ın 15 yıldır fabrikada yatıp kalktığını kaydeden oğul Bayraktar, "Son yolculuğuna da ömrünü vakfettiği projeleri gerçekleştirdiği fabrikasından uğurlayacağız" ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar için Esenyurt'ta bulunan BAYKAR fabrikasında tören düzenledi. Törenin ardından Bayraktar'ın cenazesi, sol yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camii'ne getirildi. Cenazeye çok sayıda siyasi isim katıldı.

"SİHA'LARI KÜRESEL BİR MARKA HALİNE GETİRDİ"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş cenaze namazı öncesinde, "Özdemir ağabey ile aynı dönemde siyasette beraber çalıştık. Her zaman bir dostumuz, bir büyüğümüz, ağabeyimizdi. Önüne türlü engeller çıkarılmasına rağmen İHA ve SİHA'yı küresel bir marka haline getirdi" dedi.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika gezisi nedeniyle cenazeye katılamadı. Onun adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bayraktar için bir konuşma gerçekleştirdi.

“SANCAĞINI ASLA BIRAKMADI”

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar da cenazede duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Selçuk Bayraktar,

"Taziyeye eşlik eden herkesten Allahtan razı olsun. Babam bizim için canımızdan kıymetli babamız, aynı zamanda arkadaşımız, rehberimiz, ilham kaynağımızdı.

En yakın dava ve yol arkadaşımızdı. 20 sene önce İHA yolcuğuna çıktığımızda ülkemizin tam bağımsızlığı için ‘asla yapılamaz ancak yabancılar yapabilir’ denilen dönemde, bildiği hak yoldan dosdoğru giderek Allah’ın izniyle bizi dünyada lider ülkelerden biri haline getirdi. Asla inandığı yoldan, doğrudan, dürüstlükten ödün vermedi, bize de bunu aşıladı. Dosdoğru yaşadı, bildiği yoldan asla sapmadı. Sancağın konulduğu yere yani iş yerine ‘benim yatacak yerim yok ancak burada yatarım’ dedi.

Hastanedeki dönemlerinde bile iş yerinde yatıp kalktı. O asla sancağını bırakmadı onun açtığı yolda nice eserler çıkacak, biz de hayatımızın sonuna kadar devam edeceğiz. Allah inşallah cennette bizleri komşu eyler" diye konuştu.

Özdemir Bayraktar, doğduğu köy olan Sarıyer Garipçe'de aile kabristanlığına defnedilecek.