Paris saldırıları sonrası adı uluslararası medyada "terör üssü" olarak anılan Brüksel'in Molenbeek mahallesi sakinleri, bu iddiayı reddederken, Türk kökenli Federal Parlamento Milletvekili ve Belediye Başkanı Emir Kır da, "Yabancılara bazı haklar verilmesinden rahatsız olanlar sürekli olarak Molenbeek'i gündeme getiriyor" dedi. 

Brüksel'in batısındaki Molenbeek'te kurulu pazar yanına dizili canlı yayın araçları, olağanüstü duruma işaret ediyor. Polisin günlerdir devam eden operasyonlarının anlatıldığı canlı yayınlarda, mahalle sık sık ''terör üssü'' olarak anılıyor. Aynı tanım gazete haberlerinde kendine yer bulurken, mahalle sakinleri toplu halde suçlanmadan dolayı rahatsız.

"Molenbeek halkını rahat bırakın"

Fas asıllı 44 yaşındaki Cemil Kazman, iddiaların hatırlatılması üzerine AA muhabirine, "Çifte adalet uygulanıyor. Terör saldırıları tüm dünyada oluyor. Tek bir adalet uygulaması olmalı. Çifte standart değil. Molenbeek'in güvenliği için her evin önüne bir güvenlik görevlisi bırakamazsınız. Molenbeek halkını rahat bırakın" dedi. 

"Özür Betexper dileyecek birşey yapmadık"

Cezayir asıllı 21 yaşındaki siyasal bilimler öğrencisi Muhammed Nuven, Arapların Paris saldırılarından dolayı özür dilemesinden rahatsızlık duyduğunu kaydederek, "Bu olup bitenlerle bir ilgimiz yok. Özür dileyecek birşey yapmadık" dedi. Polisin sürekli olarak Afrikalıları ve Arapları hedef aldığını savunan Muhammed Nuven, "Bir fark görmüyoruz. Korkuyoruz. Belki polis bizi vuracak. Ben kişisel olarak, Paris'i bombalayanlardan daha çok polisten korkuyorum" dedi. 

"Terör merkezi değiliz" 

Pazara alışverişe gelen Fas kökenli 40 yaşındaki Abdülaziz ise iddialar karşısında görüşünün sorulması üzerine, kendisinin de tam olarak arkadaşlarıyla bunu konuştuğunu söyledi. "Burada doğdum, büyüdüm" diyen Molenbeek sakini, "İnsanların buranın 'cihadistan' olduğu iddiasına nasıl inandıklarını anlamıyorum. Bazı kişiler Suriye'de veya başka yerlerde korkunç şeyler yapmış olabilir. Ancak nasıl burayı bir terör merkezi olarak gösterebilirler? Burada barış içinde yaşıyoruz" diye konuştu. Abdülaziz, Paris'teki saldırılarda ölenlerin dün Molenbeek'te yapılan bir törende anıldığına da dikkati çekti.