Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurutulmuş, Türkiye'deki büyük şirketlerin bünyesine devredilmesiyle adından söz ettiren Türkiye android oyun Varlık Fonu hakkında açıklama yaptı. Kurtulmuş fonla ilgili olarak "Bu, Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek içindir" dedi. 

Türk Hava Yolları (THY), Ziraat Bankası, Borsa İstanbul gibi birçok dev kamu kuruluşu Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, bu kararda büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesiyle ilgili bir niyetin söz konusu olduğunu söyleyerek, "Bu sayede devletinelinde sağlam bir kaynak olacak. Bu adımla olası ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşmamız öngörülmektedir. Bu önemli bir adım olacaktır. Bu niyetle de bu adım atılmıştır" dedi.


"VARLIK FONU MİLLİ BİR KURULUŞ"

Kurtulmuş, kamunun elinde kuvvetli bir varlık yapısının oluşturulması amacıyla kararın verildiğini ifade ederken, "Bu, Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek içindir" şeklinde konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Kurtulmuş, "Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü bir fona sahip olması, ekonomik olumsuzluklara karşı korunmak için verilen bir karardır. Muhalefetin sözleri son derece yanlıştır. Varlık Fonu, milli bir oluşumdur. Milli bir kuruluştur" dedi.