Koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayından beri kapalı olan okullarda bugün ilk ders zili çaldı. Binlerce öğrenci için uzaktan eğitimin ardından ilk kez yüz yüze eğitim başladı. Ülke genelinde okullarda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları da il müdürlükleri tarafından karşılandı. Anasınıfı ve 1. sınıflar bugün saat: 9.30 itibariyle ders başı yaptı.

Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. İlkokul 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30’ar dakikalık 5 ders saati eğitim görecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, devamsızlık durumu ve yüz yüz eğitimin hakkında şunları söyledi;

Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.

Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır.

Selçuk, “Salgının seyrine göre en kısa sürede diğer sınıflarda da yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyoruz” dedi. Selçuk, “Salgın artarsa B planı da hazır” ifadelerini kullandı.