Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu yürüyüşe katılacak grupların toplandığı Ankara tren garına giden köprü altında saat 10.00 sularında ayrı ayrı 2 patlama meydana geldi.

Bombalar, Başkente gelenlerin toplanma yeri olan gar önünde patladı. Garın önünde buluşanlar, Sıhhiye Köprüsü altındaki arama-kontrol noktasından geçip mitinge katılacaklardı.Saldırının ardından Sağlık Bakanlığı bölgeye ilk andan itibaren çok sayıda ambulans sevk etti. Patlamalarda yaralananlar, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldı. Hayatını kaybeden ve yaralananları, yakınları ve çevredekiler ambulanslara bindirmeye ve taksiyle hastanelere götürmeye çalıştı.Alanda, 3'üncü ve 4'üncü bomba ihtimaline karşı güvenlik güçleri sürekli anonslarla vatandaşları uyardı. Panik olan vatandaşların polise ve ambulanslara saldırdığı, bazı kişilerin havaya ateş ettiği belirtildi.

Olay yerinde arbede yaşandı

Öte yandan, emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi. Patlamanın meydana geldiği bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sırasında, alana girmeye çalışanlarla polis arasında arbede yaşandı. Vatandaşların dağılmaması üzerine polis uyarıda bulundu. Olay anına ilişkin görüntülerde ise meydanda halay çeken grubun, Türk Halk Müziği sanatçısı Ruhi Su'ya ait "Ellerinde pankartlar" isimli bestesinde yer alan "Bu meydan, kanlı meydan" sözlerini söylediği esnada patlamanın gerçekleştiği görüldü. Görgü tanıkları, tren garının bulunduğu bölgede peş peşe iki bombanın patladığını ve canlı bomba olabileceğini iddia etti.

Tarihi tren garı büyük hasar gördü

Patlamada, tarihi tren garı da büyük hasar aldı. Öte yandan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Alanda bulunan bazı siyasi parti araçları üzerinden düzenin sağlanması ve yaralılara kan verilmesi için anonslar yapıldı. Bölgeye sevk edilen cenaze araçlarıyla hayatını kaybedenlerin cenazeleri Betgaranti ise adli tıpa götürüldü. 

Görgü tanığı gazete bayiliği yapan Arı: 2-3 saniye arayla patlamalar oldu

Öte yandan, garın içinde gazete bayiliği yapan Ramazan Arı, patlama anını AA muhabirine anlattı. Arı, birinci bombadan sonra ikinci bombanın 2-3 saniye sonra patladığını ve garın camlarının kırıldığını söyledi.

Lokanta aşçısı Kaya: Yaralılar bize doğru geldi, onlara yardım etmeye çalıştık

Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var" dedi. Bazı siyasi partilerden milletvekilleri de olay yerine geldi. Olay yerinde bombanın tesirini artırmak için kullanılan demir bilyelerin bulunduğu görüldü.  Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü, yaşanan olay nedeniyle Ankara'dan kalkacak seferlerde gecikmelerin yaşanacağını yolculara mesaj yoluyla bildirdi.

Bakanlar olay yerinde

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlama sonrası olay yerine gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden bilgi aldı ve ve incelemelerde bulundu.

Hastanelerde yoğunluk yaşandı

Bu arada, patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşandı. Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi. Yaralıların isimleri de hastanenin giriş kapısındaki cama listeler halinde asıldı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen yaralılardan Hatun Berk, başından darbe aldığını ve tek kulağında duyma kaybı olduğunu söyledi. Berk, olaya ilişkin başka bir şey hatırlamadığını belirtti.

AA fotomuhabiri yaralandı

Bu arada, miting haberi için olay yerinde bulunan Anadolu Ajansı fotomuhabiri Ege Gürün hafif şekilde yaralandı. Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Gürün'ün iki kulağında duyma kaybı yaşandığı kaydedildi. Gürün, müşahede altına alındı.