Tunus Nahda Hareketi lideri Raşid El Gannuşi, İslam'ın demokrasiyle yakın bir bağı olduğunu belirterek, "Sözde, İslam'ı temsil ettiğini söyleyen DAEŞ'in, şura kültüründen uzak, tek kişinin diğerlerini yönettiği bir yapı olduğunu görüyoruz, bunun İslam'la hiçbir alakası yok" dedi.

Gannuşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eğitim ve Kültür Komisyonu tarafından düzenlenen "Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliği kapsamında, İslam dünyasının gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

1 Kasım seçimleriyle elde edilen sonuçların, Arap ülkeleri ve Müslüman coğrafyada bayram havası estirdiğini anlatan Gannuşi, "Pazar günü sadece Türkiye'nin ve Türk milletinin zaferi değil İslam'ın zaferini Slot Oyunları yaşadık" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'deki demokrasi zaferi umuyorum ki diğer Müslüman ülkeler için de umut ışığı olur"

Türkiye'nin İslam'ı ve laikliği aynı anda koruyabildiğini belirten Gannuşi, özgürlüklerin bir arada yaşayabileceğini kaydetti. Türkiye'nin Arap ülkelerinde rol model olduğunu yineleyen Gannuşi, "Türkiye'deki laik bir anayasa, İslami bir anayasa olmasa bile İslam'ın rahatça yaşanabildiği bir anayasa var. Özgürlük sizce de bu değil midir? Türkiye'deki demokrasi zaferi umuyorum ki diğer Müslüman ülkeler için de umut ışığı olur" diye konuştu.