İnanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan ve "Peygamberler şehri" olarak adlandırılan Şanlıurfa, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 500 bini aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Farklı etnik kökenden ve mezhepten insanların yıllardır hoşgörü içinde kardeşçe yaşadıkları, misafirperver özelliğiyle bilinen Şanlıurfa, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin de sığındığı en büyük limanların başında geliyor.

Türkiye'de 500 bini aşkın sığınmacıyla en fazla Suriyeliye kucak açan Şanlıurfa'da, savaş mağduru insanlara ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler destek veriyor.

Bahsine margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Türkiye dünyaya adeta insanlık dersi veriyor"

Türkiye'nin sığınmacı konusunda dünyaya adeta insanlık dersi verdiğini vurgulayan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, şöyle konuştu:

"Avrupa'da gördünüz insanların geçişleri engellenmek için tel örgüler kuruldu ve kucağında çocuk olmasına rağmen oradaki insanların çelme takmak suretiyle yerlere düşürüldüğü insanlığın yüz karası görüntüler oldu. Türkiye, bu konuda gerçekten dünyaya örnek bir ülkedir. Dünyaya adeta insanlık dersini veriyor. Bunun en güzel örneğini de Şanlıurfa'da yaşıyoruz. Avrupa'nın 25 ülkesinde şu anda mülteci sayısı 300 bini bulmazken, sadece Şanlıurfa'da 500 binin üzerinde insana kucak açmışız. Kardeş gibi beraber yaşamaya çalışıyoruz. Bu, dünyaya bir örnektir. Gerçekten insanlık ve insan hakları açısından bunun bize miras kalacak örnek bir davranış olduğunu düşünüyoruz."