Sosyal medya provokatörleri her gün yeni bir yalan haberi dolaşıma sürerek halkı kin ve nefrete sürüklemeye çalışıyorlar. Ankara’da bir gencin bıçaklanarak öldürülmesi olayını istismar eden zevatlar, gerçeği çarpıtarak gencin Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yalanını ortaya attı. Diyarbakır’da polisimizi şehit eden saldırganın yakalandıktan sonra emniyetteki görüntüleri üzerinden provokasyona yeltenen şahısların yalanları ise Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı açıklamayla bertaraf oldu.

ARKADAŞININ İFADESİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde B.Ç. ve arkadaşı B.A, yolda yürürken park halindeki araçta bulunan A.B, K.Y. ve Ö.Y’yi yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardı. Bunun üzerine taraflar arasında çıkan kavgada bıçaklanan B.Ç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında cinayet zanlısı olduğu belirlenen A.B, K.Y. ve Ö.Y’yi gözaltına aldı. Ankara Valiliği, olayın ardından bazı sosyal medya hesaplarında “Kürtçe müzik dinleyen genç bıçaklanarak öldürüldü” şeklinde yapılan paylaşımlar üzerine iddiaları yalanladı. Valilik açıklamasında olayın, öldürülen genç ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlediği için değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle müzik dinlememeleri konusunda ikaz etmesi üzerine yaşandığı belirtilerek, öldürülen gencin arkadaşı B.A’nın alınan ilk ifadesinin bu yönde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu vurgulandı.

“İddiayı ortaya atanlar istismarcılardır”
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da her iki olayla ilgili açıklama yaptı. Çataklı, Ankara’daki olayla ilgili öldürülen gence Allah’tan rahmet diledikten sonra, söz konusu yalan bilgili dolaşıma sosyal medyada dolaşıma sokanlarla ilgili olarak, “Bu iddiaları ortaya atanlar, yıllardır bu konuyu istismar eden provokatörlerdir” ifadelerini kullandı. Diyarbakır’daki olayla ilgili de açıklamada bulunan Çataklı, “Şahsın hem kendisine hem de polisimize zarar vermemesi için yapılan üst araması esnasında çekilen bir görüntüdür. Saldırgan şahıs polisimize işlem sırasında mukavemet göstermiştir. Aramada üzerinden jilet çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

BU KEZ JİLETLE SALDIRMAYA KALKMIŞ

Sosyal medyada, Ankara’daki çarpıtılan olayla eş zamanlı olarak dolaşıma sokulan Diyarbakır’daki görüntülere de Diyarbakır Valiliği açıklık getirerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Valilik açıklamasında, 30 Mayıs’ta polis memuru Atakan Arslan’ın şehit edilmesi olayının faili M.E.C’nin, yakalandıktan sonra ilgili adli birime intikal ettirildiği esnada, ağzından çıkardığı jilet ile görevli personele saldırdığı ve tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, bahse konu görüntülerin, saldırgan M.E.C,’nin oluşan makul şüphe sonrası üst aramasında ortaya çıktığı ve şahsın üzerinde yeni bir jilet daha bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Diriliş Postası