Merkezi Esenyurt İnönü Mahallesinde bulunan Sarıkamışlılar Derneği çay sohbeti programına Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş ve çok sayıda Sarıkamışlı vatandaş katılım sağladı.
Ziyaret programında konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ülkede Kürt-Türk kavgası algısı yaratarak yıpratmak ve itibarsız koalisyon dönemlerindeki Türkiye’ye geri götürmek isteyenler yol verilmemesi gerektiğini vurguladı.

“DERDİMİZ 
MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ 
VE BERABERLİĞİ”

Başkan Kadıoğlu, “Bizim derdimiz milletimizin birliği ve beraberliğidir. Ülkemizi yıllarca fakir bırakmışlar, muhtaç hale getirmişler. Türkiye’nin Betgaranti bu son yıllarda yükselişini istemeyenler içerden ve dışardan oyunlarla yine aynı hale getirmeye çalışıyorlar. Ama biz bir ve beraber olamıyoruz. Ülkemiz ve birlikte yaşadığımız bu topraklarda birlik olmalıyız. Hedefleri doğudaki Kürt kardeşlerimizi kandırarak bir Kürt-Türk kavgası algısı yaratmak ve bizimde içinde olduğumuz bu Müslüman coğrafyasını ele geçirip istedikleri gibi dizayn etmektir. Gelin buna izin vermeyelim. Çünkü biz bin yıl bu topraklarda Kürt-Türk, Laz-Çerkez, Alevi-Sünni, Caferi birlikte kardeşçe yaşayan milletiz. Eğer ki bu oyunlara gelirsek ülkemiz ve milletimiz yine 2002 öncesi yönetimlerde olduğu gibi vesayet altında ve fakirleşmiş, muhtaç hale gelmiş bir Türkiye ile karşı karşıyayız” dedi