Katar merkezli yayın organı El Cezire'nin iddia haberine göre Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı öne sürüldü.

Al Jazeera’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar’a yaptığı ziyaretin değerlendirildiği analizde, organize suç örgütü lideri Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığına ilişkin bir iddia yer aldı.

Haberde, Peker’in Türkiye’ye iade edilebileceği belirtildi.

Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığına ilişkin iddia şöyle aktarıldı: 

Abu Dhabi Veliaht Prensi  Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın geçen ay Ankara'da Erdoğan'la görüştüğünde milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmalarının da aralarında bulunduğu birden fazla anlaşma imzalamalarıyla ufukta bir çözülme görüldü.

İki ülke arasında ilişkilerin ısındığına ilişkin başka işaretler de var. Suriye'deki terör gruplarını finanse etme suçlamasıyla 2018'den bu yana BAE'de gözaltında alınan Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakıldı ve Türkiye'ye döndü. Dubai'den paylaştığı, üst düzey Türk yetkililerle ilgili skandal suçlamaların yer aldığı sansasyonel videoları paylaşan mafya lideri Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve Türkiye'ye iade edilebileceği belirtiliyor