Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Çetinkaya'nın cenazesi, Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik alınmak için Tanır Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada şehidin babası Erdoğan ve annesi Emine Çetinkaya ile yakınları gözyaşı döktü. Şehit torunuyla aynı adı taşıyan dede Mevlüt Çetinkaya, "Oğlum ben senin düğün yolunu beklerken, tabutun geldi. Ben de senin yanına geleceğim." dedi.

Daha sonra şehit Çetinkaya için Gaziler Caddesi'nde tören düzenlendi.

Şehidin amcası Yılmaz Erdoğan, yeğeninin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine mermi bıraktı. Mermi, tören boyunca tabutun üzerinde kaldı.

Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın duasının ardından cenaze namazı kılındı.

Bir süre askerlerin omuzunda taşınan şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde getirildiği Tanır Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ile İmran Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.