FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında, Çengelköy’de aralarında Halil Kantarcı ile Mustafa Canbaz’ın da bulunduğu 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin yargılandığı davada 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kuleli Askeri Lisesi eski Komutanı Mürsel Çıkrıkçı, kendisine ait olduğu tespit edilen ses kayıtlarını, “montaj” diyerek inkar etti.

Cezaevine girdikten sonra örgüt talimatı çerçevesinde inkar yolunu seçen sanıkların savunmalarında öne sürdükleri tezlerin bir çoğu, kanıtlanan delillerle çürütüldü. Darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz’da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi’nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanan Kuleli Askeri Lisesi eski komutanı görevden ihraç edilen Albay Mürsel Çıkrıkçı da 9 Mayıs 2018’deki oturumda savunma yaptı.

Çıkrıkçı, kendisine ait olduğu belirtilen ses kayıtlarında, darbe gecesi şu ifadeleri kullanıyor:

“Ş u an Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti yönetimine el koymuş tur”, “Beylerbeyi yolu üzerine helikopterleri yönlendirin”, “Direnen kalabalık var doğ rudan ateş edilsin.” Sanık Çıkrıkçı, ortaya çıkan bu ses kaydına ilişkin, insanları yönlendiren kısımların kendisine ait olduğunu kabul ederken diğerlerinin ise montaj olduğunu öne sürerek inkar yolunu seçti.