NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı hakkında son dakika açıklaması yaptı.

Stoltenberg açıklamasında, "Türkiye'nin operasyonun gerginliği artırma riski var. Türrkiye'nin bölgede itidalli davranmasını bekliyorum" derken, Suriye'nin kuzeyine müdahaleden dolayı yaşanacak olası "insani krizden" endişe duyduğunu İstanbul ziyaretinde ilettiğini söyledi.

Türkiye'nin NATO için pek çok açıdan değerli olduğunu dile getiren NATO Başkanı, terör örgütü DAEŞ'ı yok etme anlamında elde edilen kazanımların da korunması gerektiğini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret etmiş, önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Çavuşoğlu ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "NATO Türkiye'yi güney sınırlarının korumasında desteklemektedir. Harekatle ve DEAŞ'la mücadele konusunda kaygılarımı ve gerginliğin azaltılması gerektiğini ilettim. NATO üyelerinden hiçbiri Türkiye kadar Ortadoğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadı. DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir. Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır. NATO Kuzey Suriye'de yer almıyor. YPG konusunda müttefiklerimiz arasında bir fikir birliği oluşmadı. NATO müttefikleri Türkiye'yi desteklemeye devam edecektir. Türkiye hepimiz için önemli bir mücadelenin ön cephesinde yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı.