Çekmeköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dijital Çağda Etkili Sosyal Pazarlama” eğitimi Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan tarafından verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen eğitimde, dijital çağın yaşam tarzına yön verme şekilleri anlatıldı. 

Çocukluk videoları intihara yol açıyor
Komik videoların ve esprili paylaşımların ilgi gördüğüne değinen Said Ercan, “Aileler çocuklarının komik hallerini çekip sosyal medyaya yüklüyorlar. Bu videolar hiç silinmiyor. O Çocuklar büyüdüğünde bu videolarla dalga geçildiğinde depresyona giriyorlar Safirbet ve yurt dışında buna bağlı çok intihar yaşanıyor,” dedi. Said Ercan, Türkiye’de özellikle sünnet olurken çekilen videoların ileride büyük soruna yol açabileceğini belirtti.

Sosyal medya eğitim aracı olabilir
Türkiye’de yapılan anketler sonucunda öğrencilerin sosyal medyayı eğitim aracı olarak kullanmak istediklerinin tespit edildiğini belirten Said Ercan, “Yurt dışında bu sisteme geçildi. Bu sayede cep telefonu, tablet, bilgisayar bağımlılığı kontrol altına alınabiliyor ve olumlu yönde kanalize edilme şansı yakalanıyor,” dedi.