Siyasi liderlere yönelik suikast ihbarı iddialarından sonra Başbakanlık, 3 Ocak 2017 tarihinde CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmetine zırhlı bir araç tahsis etti. Suikast iddialarının tartışıldığı bugünlerde Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi, iddiaların ayrıntılarını yazdı.

Bugünkü köşesinde kaleme aldığı “Başbakan’a gece yarısı Kılıçdaroğlu’nu aratan suikast istihbaratı” başlıklı yazısında Selvi, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik ciddi bir suikast istihbaratı aldığını belirtti. Bu amaçla 29 Aralık günü Kılıçdaroğlu’nu gece 23’te arayan Başbakan Yıldırım, zırhlı araç tahsisini dile getirdi. Aynı teklifi MHP lideri Bahçeli’ye yapacağı belirtildi.

Suikast ihbarının protokole yönelik olduğu belirten Selvi yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

DAEŞ’in, aralarında muhalefet liderlerinin de bulunduğu protokole mensup isimlere suikast yapacağı istihbaratı alınıyor. Eylem şekli, FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik olarak düzenlediği suikast şeklinde değil. Anlaşılan ‘üst akıl’ terör örgütleri arasında bir görev paylaşımı yapmış. Devletin içine sızan, ‘uyuyan hücrelere’ sahip olduğu için, şahsa yönelik suikast görevi, FETÖ’ye verilmiş. Karlov suikastından sonra FETÖ’nün uyuyan hücrelerine yönelik çalışmalar derinleştirildi. Liderlere zırhlı araç verilmesi ihtiyacını doğuran suikast hazırlığı ise DAEŞ’i izleyen birimlerin elde ettiği bir istihbaratla ilgili. İstihbarat birimlerimiz DAEŞ’in Türkiye’deki protokole yönelik olarak bir suikast hazırlığı içinde olduğunu tespit ediyor. DAEŞ; ikiz araçlarla konvoylara yönelik suikast çalışması yapıyor. Dikkat çekmeden konvoya yanaşabilmesi için olsa gerek suikast için Türkiye’de makam aracı olarak kullanılan araçların ikizi seçiliyor. Konvoy hareket halindeyken bomba yüklü ikiz araç yaklaşıyor, makam aracının yanına gelince kendini patlatıyor.

Başbakan, Bodrum’da gece yarısı aradığı Kılıçdaroğlu’na, ‘kokteyl suikast istihbaratı’ndan söz etmiş. PKK, Artvin gezisi sırasında Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna roketatarlı saldırı düzenlemişti. Başbakan’ın, ‘kokteyl suikast istihbaratı”ndan söz etmesi, sadece DAEŞ değil, PKK tehdidinin de devam ettiği şeklinde değerlendiriliyor.