İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünün ek hizmet binasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Sabah saat 04.30 itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde bir operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu bir yıldır takibi yapılan, Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan "Bataklık Operasyonu"nun yapıldığını ve Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya gibi 9 ülke ile ortak yapıldığını söyledi. Operasyon, Türkiye'de 11 şehirde gerçekleştirildi.Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.

70 MİLYON LİRA ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Soylu 70 milyon lira nakit paraya el konulduğunu belirtti. Soylu ayrıca gerçekleştirilen operasyonda belirlenen 94 hedefin 67'ünün gözaltına alındığını açıklayarak operasyonun amacının, narkotik ve narkotiğe bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek olduğunu ifade etti.

Soylu ayrıca, örgütün tepe yöneticilerinden bir tanesinin kırmızı bültenle arandığını, Brezilya ve Hollanda'da 26 yıllık hapis cezasının olduğuna dikkat çekti.

GİZLİ TUTULDU

Soylu, operasyonun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Narkotik Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile uzun süredir planlandığını, takip edildiğini söyledi.

Operasyonla ilgili dosyanın gizli yürütüldüğünü aktaran Soylu, yaklaşık 2 ay önce operasyona bağlı olarak bir yakalama gerçekleştirildiğini anlattı.

BU GÜNE KADAR HİÇ GERÇEKLEŞMEDİ

Operasyonu takip ettiğini bildiren Soylu, "Bu operasyon, Cumhuriyet tarihinin özelikle zehir ve suç gelirleriyle ilgili önemli bir operasyonudur. Bu kapsamda, bu büyüklükte bir operasyon bugüne kadar olmadı ama bugünden sonra çok daha güçlü olabileceğini ifade etmek istiyorum. Devletimizin bu konudaki kararlılığı açık ve nettir." diye konuştu.

GEÇMİŞTEKİ OPERASYONLARLA BAĞLANTILI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde başlatılan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakından takip ederek bilgilerini paylaştığı uluslararası zehir operasyonunun detayları ortaya çıktı.

6 şüpheli ve 3 şirketin incelenmesiyle başlatılan soruşturmanın devamında, aralarında 2 örgüt elebaşının da bulunduğu 94 şüpheli ve bu kişilerle bağlantılı 16 şirkete ulaşıldı.

Söz konusu suç şebekesinin, 1993, 2012 ve 2016 yıllarında ele geçirilen yaklaşık 55 ton narkotik madde ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

FETÖ İŞ BİRLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Suç şebekesinin, zehir ticaretinden elde ettiği kazanç ile FETÖ'ye de finans sağladığı saptandı.

Suç örgütü üyelerinin elde ettiği geliri, kuryeler aracılığıyla Türkiye'ye getirdiğinin belirlenmesi üzerine bu yöntemle Türkiye'ye getirilmeye çalışılan 953 bin 660 İngiliz Sterlini ve 311 bin 500 Danimarka Kronu'na el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine sabah erken saatlerde, haklarında gözaltı kararı verilen 94 şüphelinin yakalanması amacıyla Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kilis ve Mersin'de "Bataklık" adı verilen eş zamanlı operasyon başlatıldı.

MADDİ KAYNAK KURUTULDU

Operasyon kapsamında, çok sayıda lüks ev ve taşınmaza, 20 lüks araca, 7 kiralık kasaya, narkotik madde ticaretinden kaynaklı olduğu belirlenen 52 milyon 627 bin 760 lira ile 1 milyon 310 bin dolara, örgütün elebaşı, yönetici ve üyeleri ile bu kişilerin bağlantılı olduğu 16 şirketin tüm banka hesapları ile mal varlıklarına el konuldu.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ FİRARİ

Operasyon kapsamında İstanbul'da yakalanan silahlı örgüt elebaşlarından birinin, zehir ticaretinden tutuklu olduğu Brezilya'da cezaevinden firar ettiği, Hollanda'da zehir ticareti ve kara para aklama suçlarından dolayı adli kontrol altındayken elektronik kelepçesini kırarak Türkiye'ye kaçtığı da belirlendi.

Diğer örgüt elebaşı hakkında ise yurt dışında işlediği suçlar nedeniyle 26 yıl hapis cezası bulunduğu, yakalanan şüphelilerin bir kısmı hakkında, INTERPOL tarafından kırmızı bülten ve Avrupa'da tutuklama kararları çıkarıldığı öğrenildi.

Operasyonların devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.