Soylu, Jandarma Teşkilatının 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmasına Jandarmanın 181. kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek başlayan Soylu, İçişleri Bakanı olarak, 181 yıllık bir mazinin, ancak yaklaşık 4 yılında bu güzide kurumla birlikte çalışma imkanı olduğunu belirtti.

“JANDARMA GEÇMİŞTEKİ GİBİ DEĞİL”

Her gün kapasite artıran, gelişen, teknolojik bütün imkanları kullanan ve bir önceki günden çok daha üstün bir kabiliyete ulaşan bir jandarma teşkilatının olduğunu belirten Soylu, “Daha 2017’de profesyonelleşme oranı yüzde 59’du, buna ait bir hedef koyuldu, Sayın Cumhurbaşkanımız bunu defaten bir talimat olarak ortaya koydu. Bugün ise yüzde 82’lerde.” bilgisini verdi.

Jandarma Teşkilatının, insansız hava aracı teknolojisini kullanma başarısına da değinen Soylu, şunları söyledi:

“Bu kapasitesinin de terörle mücadeleye katkısını çok kısa bir sürede elde etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve destekleriyle hem personel hem teknik ekipman anlamında önemli yatırımlar yapıldı. 2016’da 139 bin personeli olan bu teşkilat, bugün 190 bin personeliyle önemli bir eşiği geçmiştir ve daha da önemlisi sadece teknoloji kullanan değil, teknoloji üreten, yazılım üreten, ayrıca savunma sanayi üretimimizde de yüksek teknoloji talepleriyle ciddi bir itici güç oluşturmaktadır.