Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldıkları eğitimlerini İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde sürdüren ve yurtlarda yer bulamayınca kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli öğrenciler, güvenli bir ortamda eğitimlerine devam ediyor. 

Can güvenliği tehdidi olmadan okula gitmenin mutluluğunu yaşayan Suriyeli öğrenciler, Türkiye'de kendilerini yabancı gibi hissetmiyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde eğitimini sürdüren ve Çiğli'de kiraladıkları evde 5 arkadaşıyla kalan Muhammed Naser Kabbani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan önce Halep Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünde okuduğunu, hayatlarının savaş nedeniyle her geçen gün kötüye gitmesi üzerine ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Okumaktan başka Betticket çaresi olmadığını dile getiren Kabbani, bir yıl Hatay'da kaldıktan sonra iki yıl önce İzmir’e geldiğini, üniversiteye kayıt yaptırdığını anlattı.

Yurt bulamayınca uzun uğraşlar sonucu 6 arkadaş bir ev kiraladıklarını belirten Kabbani, “Birbirimize yardım etmemiz gerekiyor, sonuçta biz bu ülkede yabancıyız. Savaş mağduruyuz. Biz bu evde kardeş gibi olduk. Birimizin parası bittiğinde, kimde para varsa ona yardım ediyoruz"  diye konuştu.

Aynı evde kalan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Saed Abbas, Muhanad Wanli ve Muahmmed Burhan Urrar ile Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ahmet Musa da evdeki dostluk ve yardımlaşmadan memnun olduklarını belirtti.