Kara ve deniz yolu ile raylı sisteme entegrasyonu sağlanacak Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu olan Mahmutbey-Mecidiyeköy hattında deneme sürüşleri başladı.

8 İLÇEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı MevlütUysal, "Avrupa Yakası'nın ilk sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattımızın deneme sürüşlerini başlatmış olduk. Deneme sürüşleri önce manuel sistemle akabinde sürücüsüz bir şekilde devam edecek. Bu hat, toplam 8 ilçemizden geçmekte. İstanbul'umuzun ulaşım akslarına 8 ilçemizi birbirine bağlayan önemli bir hat” diye konuştu.

Mecidiyeköy-mahmutbey arası 26 dakika

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlayacak. Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta, Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy'de, Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de, Topkapı-Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi) entegre edilecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek olan metro hattı ile 70 bin yolcu taşınması hedefleniyor.