Şanlıurfa'da 2008 yılında tedavi gördüğü hastanede HIV virüslü kan verilen Y.Ç, taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek istiyor.

1,5 yaşındayken, 2008 yılında üzerine çaydanlık devrilen ve vücudunun sol bölümünde yanıklar oluşan, bu nedenle hastanede tedavi gördüğü sırada verilen kanda HIV virüsü tespit edilen Y.Ç'nin ailesi, tüm olumsuzluklara rağmen çocuklarının sağlığına kavuşacağına inanıyor.

FUTBOLA İLGİ DUYUYOR

Evlerinin yakınında bulunan okulda 5. sınıfa giden, arkadaşları ve 9 kardeşiyle oynayarak vakit geçiren Y.Ç, pek çok akranı gibi futbola ilgi duyuyor. 

Y.Ç, Galatasaraylı olduğunu ve adeta sarı-kırmızı renklerle yatıp kalktığını söyledi.

"İNŞALLAH BU HAYALİM BİR GÜN GERÇEK OLUR" 

Büyüyünce doktor olmak istediğini belirten Y.Ç, "Futbol oynamayı çok seviyorum, Galatasaraylıyım, televizyondan maç özetlerini izliyorum ve bir gün tribünden takımımı izlemek istiyorum. Bunu düşününce bile heyecanlanıyorum. Özellikle kaptan Selçuk İnan'ı çok beğeniyorum. İnşallah bu hayalim bir gün gerçek olur. Buna inanıyorum çünkü rüyalarıma giriyor." dedi.

"UMUTLUYUZ"
Baba Mehmet Ç. ise oğullarına HIV'li kan verildikten sonra büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Şu an sağlık durumu tahlillere göre çok iyi görünüyor. Kontroller devam ediyor. Allah'a şükür bir sıkıntı görünmüyor. Herhangi bir şikayeti yok, gelişimi normal. Kilo alıyor, boyu uzuyor. Bunun için umutluyuz." dedi.