Asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için nefesler tutuldu. Milyonlarınn alım gücü Temmuz zammı ile birlikte artacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket eden hükümet, maaş artışlarının yanında sosyal refah düzenlemeleri üzerinde yoğunlaştı. Çalışmalar ücretlileri, işçileri, emekli ve memurları kapsayacak şekilde ilerliyor. Öte yandan Merkez Bankası Piyasa Katıcılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon beklentisi belli oldu. Açıklanan ve beklenen enflasyon oranı ile sosyal güvenlik hayatında birçok maaşla beraber ek zamlı yeni emekli, memur ve asgari ücret hesaplamalarını yaptık. İşte 7 tabloda milyonların en çok merak ettiği tüm maaş hesapları.

Temmuz zammı ile 7 tabloda bütün emekli ve memur maaşları hesaplandı! Fark 2.780 TL'yi aştı: Asgari ücret, enflasyon farkı ve en düşük emekli-memur maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için nefesler tutulurken, Türkiye'de tüm gözler bugün Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği mesajlarda olacak. Kabine Toplantısı sonrası asgari ücret ve sosyal refah düzenlemeleri ile ilgili açıklamalar gelmesi bekleniyor. Peki asgari ücrete ara zam için hangi formüller masada? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki formüller.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatlarıyla bir yandan asgari ücrete ara zam için çalışmaları devam ederken, bir yandan da emekli ve memur Temmuz zammı için geri sayım sürüyor. Bu zam döneminde asgari ücret dahil vatandaşların tamamının gelirini yükselecek adımlar bekleniyor. Türkiye'de gözler bugün Kabine Toplantısı'nda olacak.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının değerlendirilmesinin yanı sıra asgari ücret Temmuz zammı meselesi için yapılacak açıklamalar dikkatle takip edilecek. Emekli ve memur Temmuz zammı ile sosyal refah düzenlemeleri de bugün Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelecek.