Diyarbakır Bağlar'da terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Habibe Aydın'ın organları bağışlandı.


AYDIN'IN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, teröristlerce bomba yüklü minibüsün infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Aydın'ın beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine Aydın'ın ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı verdi.

Habibe Aydın'ın organlarını almak üzere bir sağlık ekibinin helikopterle Malatya'dan Diyarbakır'a hareket ettiği belirtildi.

4 AYLIK BEBEĞİ YAŞAM SAVAŞI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, aynı saldırıda yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kaldırılan 4 aylık Mehmet Can Eringil'in tedavisi sürüyor. Eringil'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit olmuş, 9 sivil yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi de yaralanmıştı.