Çözüm Süreci'nde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm sektöründe yaşanan hareketliliğe PKK'nın eylemleri darbe vurdu.

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur sayesinde büyük gelişme gösteren bölge turizmi, terör örgütünün yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleriyle ciddi yara aldı.

Yıllarca terörün gölgesinde kalan zengin turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkmaya başladığı dönemde silah bırakması beklenen bölücü terör örgütünün kırsalda ve şehirlerde terör eylemlerini artırması turizme ve bu sektördeki yatırımlara büyük darbe vurdu.

Casinomaxi /> Tur ve rezervasyonlar tek tek iptal edilirken, turizm yatırımları durma noktasına geldi, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında da önemli bir düşüş yaşandı.

Bölgenin zengin turizm potansiyeli terör eylemlerinin gölgesinde kalırken, bölgede turistlerin gözde mekanı haline gelen Mardin'i ziyaret eden turist sayısı geçen yıla göre yüzde 40 azaldı

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, Mardin'in ciddi turizm potansiyeli bulunan bir kent olduğunu ifade ederek, ''Şu an, turizm sektöründe yaşanan kayıp yüzde 80'lerde. Turizme yönelik projelerde ya askıya alındı ya da iptal edildi. 2015 yılı turizmde Mardin için kayıp yıl oldu, arzumuz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.
AA