Günlerdir devam eden Diyarbakırlı annelerin soylu direnişini değerlendiren Deniz Unay, “Bu eylemi başından bu yana cesaret ve kahramanlık olarak tanımladım çünkü yıllarca terör ve yandaşlarının baskılarıyla her türlü zulümlerine karşı sesini yükseltemeyen belki hala bu sebeple susan onca insanın hislerinin tercümanı oldular” dedi.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Yaşanan bu olayın bölge için geri dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı olarak tanımlayan Unay, “İnanmış bir avuç insan, inancı zayıf veya inancı olmayan yüzlerce, binlerce insandan daha etkilidir. Unutulmamalıdır ki ateşi bir kıvılcım başlatır. Bölge insanı yıllarca yaşadığı sorunların sebebini hepimizden iyi biliyorlar. Ne var ki baskı, zulüm onların acısını bin kat arttırıp, sessizce yutkunmalarını sağlıyordu. Bu olay gösterdi ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık seslerini gür bir şekilde çıkartıp yıllarca kendilerine kan kusturanlardan yaptıklarının hesabını soracaklar” değerlendirmesinde bulundu.

“BÖLGE HALKI İNANMIŞ”

Son dönemlerde devletin terör ile mücadelesi oradaki halkı umutlandırdı diyen Unay, ”Hükümetin kararlı duruşu ve terörle mücadelede geldiği nokta, “Bu iş, hiç bitmez” diyenleri hüsrana uğrattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu en son yaptığı açıklamada ülkede yaklaşık 600 terörist kaldığını ve bunlarında kısa zamanda temizleneceğini söylemişti. Bunun yanında bölgede dağlar bu eşkıyalardan temizlendikçe değişen ve gelişen şehirlerdeki insanlar, yıllarca yaşadıkları keşmekeşi net bir şekilde gördüler. Örneğin, Tunceli artık kış ve yaz aylarında sürekli turizm faaliyetleri ve festivallerle anılır hale geldi. Bu da bölge halkını terörle yapılan mücadeledeki etkiyi görmelerini ve artık bu işin bitebileceği inancı- nı artırdı” diye konuştu.